שיעור התבוננות בצמח עם האמן אקסל אוולד
פסיכותרפיה אנתרופוסופית
לימודי תעודה בקרית טבעון
תכנית דו-שנתית
התכנית מיועדת למטפלים ומאפשרת לבוגריה לשלב בעבודתם הטיפולית ידע והבנה בגישה אנתרופוסופית.
מטפלים בוגרי התכנית מוכשרים:
* לסייע למטופלים בהתפתחותם הרוחנית, בזיהוי ייעודם ובהעמקה בהבנת הקארמה של חייהם.
* בטיפוח היכולות הרגשיות והנפשיות של מטופליהם.
* מתוך הבנת היחסים בין מרכיבי גוף, נפש ורוח תסייע המטפלת למטופליה להגיע לרמת בריאות רוחנית, נפשית וגופנית טובה ומספקת יותר.
* בוגרי התכנית יקבלו כלים טיפוליים לבעיות שכיחות:
דיכאון, חרדה, מצבי חוסר כיוון וחוסר "חיבור" לחיים, התמכרויות, בעיות בזוגיות, קושי ביצירת קשר זוגי יציב, הפרעות אישיות ועוד.
מהי גישה רוחנית בטיפול?
האנתרופוסופיה מביאה אל הטיפול הנפשי תמונת אדם מלאה, עמוקה, עשירה ודינמית. האדם כישות המגיעה אל האדמה מעולם הרוח ונושאת את נפתולי גורלה כשייעודה התפתחות רוחנית והתמרה עצמית. במהלך חייו פוגש אדם בתוך נפשו את המרכיבים הייצריים והלא-פתורים. כדי להתוודע מחדש ובאופן מודע אל הרוח עליו להתמיר את המרכיבים הלא-מפותחים שבתוכו.
מה לומדים בפסיכותרפיה אנתרופוסופית?
נלמד על בעיות שכיחות כמו דיכאון, חרדה ומצבי חוסר כיוון לחיים, התמכרויות, בעיות בזוגיות והפרעות אישיות, ועל דרכי טיפול בבעיות אלה.
נעסוק בשלושת כוחות הנפש (חשיבה, רגש ורצון) והיחסים ביניהם; יחסי ה"גופים" (גוף פיזי, גוף החיים, גוף הנפש וה"אני") באדם במצבי בריאות ובמצבי הפרעה. נעבוד עם סיפור חיינו, כהכנה לעבודה טיפולית עם סיפור החיים של המטופל/ת. נחקור את הקארמה של המטופל כחלק מהטיפול הנפשי.
נלמד שיעורי יסוד ברפואה אנתרופוסופית, ונתרגל התבוננות גתהאנית. נתנסה בתרפיות שונות השאובות מידע אנתרופוסופי: תרפיה בציור, תרפיה במוזיקה, תרפיה בתנועה ותרפיה במגע.
באילו נושאים נעמיק?
פסיכותרפיה וביוגרפיה: התפתחות בינקות, בילדות ובבגרות; התפתחות ה"גופים"; טמפרמנטים; טיפוסי הנפש. תסמיני מטופלים כהשתקפות של פגיעות בשבעון ראשון, שני או שלישי; "שיחה גתהאנית" כבסיס לשיחה טיפולית; עבודה עם זרם העתיד בטיפול; חניכת המטפל.
פסיכופתולוגיה: חרדה, דיכאון ותחושת חוסר משמעות; PTSD; הפרעות קשב וריכוז; התמכרויות; הפרעות אישיות ומחלות נפש בראיה מדע-רוחית.
אנתרופוסופיה: שבעת איברי הישות האנושית; תקופות התרבות; ישות האדם בין מוות ולידה מחדש.
רפואה: ארבעת האיברים והפתולוגיות הקשורות אליהם; קונסטיטוציות, הפרעות שכיחות ועוד.
איך מושפע טיפול מתמונת האדם של המטפל/ת?
כל היבט בטיפול הנפשי ניזון באופן ישיר או עקיף מתמונת האדם של המטפל, בין אם היא מודעת ובין אם אינה מודעת, ולכל מטפל תמונת אדם כלשהי. תמונת אדם זו ארוגה בתוך התהליך הטיפולי, תכופות באופן שהמטפל אינו מודע לה.
רודולף שטיינר, הוגה דעות ופילוסוף אוסטרי, הניח יסודות לפסיכולוגיה אחרת הרואה באדם ישות של גוף, נפש ורוח ומכירה באפשרות של התפתחות נפשית ורוחנית לאורך החיים.
בסיום יינתנו תעודות הסמכה למשתתפים. התכנית מוכרת לגמול השתלמות ע"י משרד החינוך
דרישות ההכשרה
נוכחות בכל המפגשים. עבודה כתובה אחת בכל שנה על מקרה טיפולי. הקבלה מותנית
בראיון אישי
אופן הלימוד
ימי הלימוד יורכבו משיעורים בתחומים הנלמדים, תירגול, התנסות בעבודה אמנותית
ובאוריתמיה (תנועה) וכן הדרכות בקבוצות קטנות.
מועמדים לתכנית:
פסיכולוגים, פסיכותרפיסטים, עובדים סוציאליים העוסקים בפסיכותרפיה, מטפלים משפחתיים וזוגיים, מטפלים בהבעה ויצירה, בפסיכודרמה, פסיכיאטרים ורופאים בתחומים נוספים. קבלת מועמדים שאינם עומדים בקריטריונים תיבחן על בסיס אישי.
מורי התכנית: הגר דרור מליניאק, דודו מליניאק, נבו עמית, יובל נאור, ד"ר אקסל אוולד, תידהר דוניו, ד"ר מירון ברק. לפירוט על המורים.
היקף ההכשרה: שנתיים. מפגש אחת לחודש בימי שישי בין השעות 9.00-15.00, 10 מפגשים בשנה; מפגש חודשי בימי ג' או ד' ומפגש שבועי מקוון בימי ד' בערב.
דמי הרשמה בסך 300 ש"ח ינוכו משכר הלימוד המלא, אך לא יוחזרו במקרה של ביטול ההשתתפות.